We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

R​ó​ka hasa r​á​dió

by Thy Catafalque

supported by
Dmitry Nevozhay
Dmitry Nevozhay thumbnail
Dmitry Nevozhay Tamás Kátai it's one of the most prolific and creative masterminds of prog black/death genres. Thy Catafalque is his black project, all albums of wich deserve attention. Avantgarde and folk infused, melodic and full of ideas.
Tomas
Tomas thumbnail
Tomas All tracks are my favorite!!! Lengyel Magyar két társ
TWN
TWN thumbnail
TWN No Silicon Forests Trees on our Flat earth!!
Because this music is cutting them and all humans down to their original DNA core of "Diatomaceous Earth" beginnings. All the silicon in our body is electrically charged, this is why you are drawn to Tamas Katai's creative music. Don't believe in silicon, look it up. Nature=Nurture, Bravo Zulu Tamas!!
With most respect to you. TWN-Nyle 05-OCT-2016 Favorite track: Szervetlen.
more... more...
/
 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
  Purchasable with gift card

    name your price

   

 • Róka hasa rádió / Rengeteg Limited Edition Double Cassette
  Cassette + Digital Album

  Hand numbered brown/green double cassette including Róka Hasa Rádió and Rengeteg, the albums with Attila Bakos on vocals. Limited to 30 copies only.

  Includes unlimited streaming of Róka hasa rádió via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

 • Róka hasa rádió - Jewel Case CD - Seventh Edition
  Compact Disc (CD) + Digital Album

  Seventh edition of Róka Hasa Rádió limited to 200 hand numbered copies from GS Productions with new artwork.
  Release date: 8 December, 2018.
  Order CD:
  gsproduction.bandcamp.com/album/r-ka-hasa-r-di-2

  Includes unlimited streaming of Róka hasa rádió via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Szervetlen 11:22
Hatszöges rendszer, lüktet a dolomit - szilárd rácsban szemcsés szövet, tömeget alkot, gyűrő, taposó lassú anyag, szervetlen erő. Kavarog a táj, belekiabál, belekalapál, hogy karikaesőben lenne katicabogár, fekete madár, ide-oda jár, mállik a kő a sötétben. De kristályrácsban kering az idő, kristályrácsban kering az idő.
2.
Szénizotóp, szénizotóp, süss fel! Szénizotópmalom karjai járnak új Nanováros fényeinél, járnak és járnak és szintetizálnak, éljen a Haladás, éljen a Fény! Hidrogénhíd tör a tiszta jövőbe! Előre, előre! Héjakra, gyűrűkre, mezonmezőre! Előre, előre! Hallgatag szénmedence népe, előre, mind előre! De tűnt idő, te merre bolyongsz az anyagban? Visszatérsz-e még a nyüzsgő szálakon? Rétegek, halmazok, iramló pályák, ez vagyok én, és ez itt az otthonom. Róka hasa telelő, mélyén folyik az idő, alvó libalegelő, zúgó libalegelő. Kádam vizén a hajó, bentről szól egy rádió - éjjel anya hallható, nappal apa hogyha jó az adó. Róka hasa telelő, felhőn gurul az idő, halkan rezeg a mező mélyén valami erő. Este leesik a hó, csend van, kiköt a hajó. Lámpás téli kikötő mélyén molekula nő idebenn. Mint ahogy látjuk, apró, molekuláris gépek azok, amelyek ezt a mozgást végzik. Hangsúlyozom mégegyszer, a molekulák szintjén egy sejtben nyolcmilliárd fehérjemolekula fordul elő és ezek a parányi kis gépek végzik összehangoltan a mozgásokat. Fordul a gép! A vágtató ló mozgása esetén az izomrostokban fehérjék, az aktin- és miozinszálak egymásra csúszása idézi elő a mozgást tulajdonképpen, és akkor is, amikor felemelem a kezemet, az izmaimban, az izomsejtekben ezek a fehérjeszálak csúsznak egymásba. Fordul a gép, Folyik el az élet. És ezek a másodlagos kölcsönhatások szobahőmérsékleten, tehát az élet hőmérsékletén örökösen felhasadnak a hőmozgás energiája folytán, de csak egy-egy kötés hasad fel, tehát maga a szerkezet fennmarad egységesen, ugyanakkor bizonyos elemei képesek elég jelentős atomi szintű mozgásokra. Ennek a következménye az az előző ábrán szemléltetett nyüzsgés, mozgás, amit láttunk. Tehát a fehérjék térszerkezete örökös nyüzsgésben van szobahőmérsékleten, és ez a fajta flexibilitás teszi lehetővé azt, hogy a fehérjék, mint molekuláris gépek, atomi mozgások végrehajtására képesek.
3.
Köd Utánam 05:30
Szárnyal a rengeteg, hajában a hold ül, fénye az ablakom, takarómon rezdül a csillagos égbolt, éji kerék jár körbe a ház fölött, százezer év már elmúlt és alszom és álmodom egyre, zakatol a vaskocsi fel a palahegyre. Át a mezőkön, túl a kaszálón futnak a felhők, száll a kabátom a szélben, ó a szélben. Andezit dolgozik, zúg a sötétben, zümmög a széntelep, hunyorog a testben. Alszom és alszom és álmodom egyre, futnak a felhők fenn dideregve. Futnak a felhők, szállok a szélben át az időkön, mint a mesében, alszom és alszom és álmodom egyre, szalma zizeg, pörög, hull a szememre a holdból, ó a holdból.
4.
Zörgő mákházak utcája, régi város, hajlott tornyaiban szól a szél, a Sírkert utcában kémények dorombolnak, a Hársfa utca fái alszanak. Ha a Kertész utcára indulsz, csak esernyővel, a Jég utca mélyén a birsalma, hopp! Hullik, hullik csak, lekvár lesz éjszakára, sárga, sárga, sárga, mint a hold. A Bolygó utcában elvesztem űrhajóval szép nyolcvanhárom októberén, pedig a Nagycsillagtól a Hold utca irányába űrhajóknak világítanak.
5.
Piroshátú 06:38
6.
Esőlámpás 04:18
Kerted, ha lenne, felhőt szeretne, nyirkos ezüstpor, hull a halk eső. Erdőd, ha volna, mélyén gurulna sárgán kerek hold, hullna halk eső. Esti szobádban álmod, ahány van, fénylik, ameddig hull a halk eső. Végig amerre elmész sietve pöttyös a járda, hull a halk eső.
7.
És mikor elmúlt a nyár, a piroshátú kisbogarak elindultak mind egy rejtelmes világba. Lábuk nyomán elmerült a kert, vele együtt süllyedt a kút, a ház, a sok málna és a diófa is lassan, és én is akkor süllyedtem ebbe a mély sárga, lázas őszbe el.
8.
Kelő fények parazsából lüktet a lélek, lüktet a lélek, zöld résekben születnek csak szertehajló messzeségek csendjei. Átvágtassunk tűnt kerteken, nincsen bűn, ugye nincsen bűn - Új ruhában, hosszú sálban álmodón és nagyszeműn röpüljünk. Általmenjünk hét tengeren vad hajók, mi vad hajók, csatos könyvbe fessünk mindent úgy legyünk mi varázslók. És nagy szívekbe kopogtassunk őszökön, hej őszökön! Feküdj mellém, halott lányka, suttogd most, hogy visszajön minden.
9.
Fehér Berek 05:34
Hol jártál, fekete madárka? Itt a tél, leesik a hó. A jég alatt fekszenek a békák, hátukon barna takaró. Szívükben három kicsi kamra, benn halkan forog a salak. Mély a csönd, fekete madárka, az erdőben elbújik a nap. Énekelj a hallgatag halaknak, alszanak, elalszanak mind. Hull a csönd, fekete madárka, itt a tél, betemet a hó.

about

Digipak CD (Epidemie Records, 2009)
Limited to 600 copies - SOLD OUT!

Jewel-case CD (Soyuz Music, 2011)
Limited to 500 copies - SOLD OUT!

Jewel-case CD (Epidemie Records, 2011)
Limited to 500 copies.

2xLP (Blood Music, 2013)
Grey vinyl limited to 150 copies - SOLD OUT!

Double cassette with Rengeteg (Self-release, 2017)
Brown and green cassettes limited to 30 copies - SOLD OUT!

Digipak CD (GS Productions, 2018)
Limited to 100 copies - SOLD OUT!

Jewel-case CD (GS Productions, 2018)
Limited to 200 copies

2xLP (GS Productions, 2020)
Black vinyl limited to 200 copies.
Red marble vinyl limited to 100 copies.
Green marble vinyl limited to 100 copies.

credits

released May 12, 2009

Tamás Kátai - keyboards, guitar, vocals, programs
János Juhász - guitar

guests
Attila Bakos - clean vocals
Ágnes Tóth - vocals
Balázs Hermann - bass
Zoltán Kónya - guitar
Anita Bíró - violin
Ádám Tóth - violin
Andrea Derdák - cello
Sándor Deák - clarinet
Viktória Varga - narration

Mastered by Attila Bakos.

license

all rights reserved

tags

about

Thy Catafalque Makó, Hungary

Hungarian Avant-garde/Experimental Metal project since 1998.
thy-catafalque.hu

contact / help

Contact Thy Catafalque

Streaming and
Download help

Report this album or account

Thy Catafalque recommends:

If you like Thy Catafalque, you may also like: